Webredactie TAALchecken | Tekstbureau Nederlands.
6849
page-template-default,page,page-id-6849,page-child,parent-pageid-6781,bridge-core-2.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Webredactie

Webredactie TAALchecken | Tekstbureau Nederlands.

Een website is uw visitekaartje! Bouwers van websites – meestal techneuten – hebben niet altijd oog voor het taalgebruik op uw website En deze zijn ook niet altijd door een pro geschreven. En vroeger was het een tijdrovende, kostbare klus om achteraf de teksten te (laten) verbeteren. Nu niet meer!
Webredactie is een vorm van tekstredactie, maar in plaats van een door de opdrachtgever gemaild Wordbestand of pdf te redigeren, werk ik nu rechtstreeks in de website van de klant.
Ik krijg vooraf de inloggegevens en corrigeer/redigeer alle tekst direct in de website. Ook ‘kleinigheden’ als onderwerpen in een contactformulier, kopjes, headers, footers e.d. Ik begrijp dat het overdragen aan een webredacteur van de inloggegevens misschien op enige voorzichtigheid kan stuiten. In dat geval raad ik de klant aan om tijdelijk nieuwe inloggegevens te maken, die nadat ik de opdracht heb uitgevoerd, weer verwijderd kunnen worden. Maar meestal krijg ik het vertrouwen.
Op deze manier kan ik relatief snel grote lappen tekst redigeren en alle ‘kleine’ foutjes corrigeren. Zeker in moderne, veelgebruikte website-formats als WordPress en Wix (waar ik veel ervaring mee heb) is het een relatief snel, betrouwbaar proces. En dat vertaalt zich in veel lagere redactiekosten.

Herman Wieser fototje

TAALchecken

Is het Tekstbureau van Herman Wieser, die als leraar Nederlands en redacteur veel ervaring heeft in het beroepsmatig corrigeren (= het verbeteren van taalfouten) en redigeren (= het herschrijven van onduidelijke, of taalkundig onjuiste teksten). Herman werkt als corrector/redacteur voor het MKB, maar ook (met korting) voor ZZP’ers.

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan

Call Now Button